Windsor Southeast Supervisory Union melancarkan program Chromebook 1:1 untuk meningkatkan kerjasama

Sekarang padang permainan diseragamkan untuk semua pelajar saya. Mereka mempunyai peluang untuk mempelajari kemahiran teknologi asas — seperti menaip, etika e-mel dan penyelidikan internet — bahawa mereka perlu berjaya di kolej dan di tempat kerja.

Kate Ryan, guru matematik gred empat

Cabaran

WSESU memerlukan penyelesaian teknologi yang tidak perlu disandarkan secara manual dan boleh diskalakan sebagai WSESU yang diperluaskan. Matlamatnya kesatuan adalah untuk meningkatkan kerjasama menggunakan teknologi dan memperkenalkan model 1: 1 tanpa beban kewangan atau teknikal.

Penyelesaian

Pada tahun 2012 WSESU merintiskan Chromebook dengan pelajar gred lima dan enam di sebuah sekolah. Pada tahun persekolahan berikutnya, para pelajar yang berada dalam gred 5-8 di dua sekolah menerima Chromebook dan tahun berikutnya setiap pelajar dalam gred 3-11 mempunyai akses kepada Chromebook. Program 1: 1 ini bukan sahaja memberi kuasa kepada pelajar untuk belajar pada bila-bila masa dan di mana-mana jua. Program ini juga menyokong misi WSESU untuk menyediakan pendidikan yang sama kepada semua pelajar dengan menyediakan sumber-sumber pembelajaran digital kepada mereka.