Coleg Cambria mengubah pengajaran dan pembelajaran dengan Chromebook dan G Suite

Chromebook hanya bekerja. Peranti yang boleh dipercayai dan memberi akses kepada G Suite dengan cepat dan mudah kepada anda. Para pelajar gemar bekerjasama dalam projek di dalam dan di luar kelas.

Mark Brandish, ketua perkhidmatan IT.

Cabaran

Apabila Kolej mula berkembang, keperluan untuk mendapatkan lebih banyak komputer telah meningkat – memberi tekanan pada jabatan IT. Mark Brandish, Ketua Perkhidmatan IT, Coleg Cambria, menjelaskan, “Kami benar-benar memerlukan lebih banyak komputer, tetapi tidak mahu membina suite IT yang penuh dengan PC desktop lagi. Bilik yang ada tidak cukup fleksibel untuk pengajaran dan kami mahukan penyelesaian yang lebh mudah alih. Kami telah mempertimbangkan untuk membeli netbook, tetapi tidak cukup yakin peranti tersebut mempunyai nilai baik untuk wang.” - Mark Brandish, ketua perkhidmatan IT.

Penyelesaian

Brandish percaya bahawa Google Chromebook, (komputer riba yang menyediakan perkomputeran cepat, boleh mampu milik dan mudah diurus yang membolehkan pelajar belajar pada bila-bila masa dan di mana-mana jua), adalah jawapannya. Ini akan digunakan bersama-sama dengan G Suite, suite kerjasama dan komunikasi Google. “Pasukan saya tidak pasti cara menggunakannya, tetapi saya benar-benar dapat melihat potensinya. Para pelajar mempunyai akaun Microsoft Live@edu, yang kebanyakannya mereka gunakan untuk storan yang dikongsi. Semua kakitangan mempunyai akaun Microsoft Exchange. Saya sedar bahawa jika kami beralih kepada G Suite, mereka akan melihat kebaikan yang boleh dicapai apabila anda bekerjasama dengan orang lain,” ulas beliau. Pada bulan September 2011, Brandish 30 Chromebook.