Brittany Wenger menulis algoritma untuk mengesan barah payudara dengan lebih berkesan

Anugerah tidak mentakrifkan diri saya; walau bagaimanapun, anugerah tersebut mengesahkan penyelidikan saintifik saya. Tahun demi tahun, penyelidikan saya meningkat dari segi kerumitan dan mempunyai lebih potensi untuk memberi manfaat yang positif terhadap kehidupan manusia.

Brittany Wenger, Pelajar, Duke Universiti

Cabaran

Doktor berusaha untuk menyediakan penjagaan yang tekal dan boleh dipercayai untuk pesakit mereka. Berbekalkan pengalaman peribadinya dengan kanser dan keinginannya untuk meningkatkan dunianya, Brittany Wenger memutuskan untuk menggunakan kebolehan beliau sebagai ahli sains dan penyelidik untuk mewujudkan rangkaian luar biasa dan hampir hidup yang mendiagnosis kanser payudara.

Penyelesaian

Dengan menggunakan kuasa Awan, Brittany mencipta rangkaian luar biasa yang terbukti dapat mengesan kanser dengan tepat. Penyertaan Pesta Sains Google beliau menyerupai otak buatan, secara dasarnya telah mengajar rangkaian awan cara mengesan corak yang terlalu rumit untuk dikenal pasti oleh manusia. Dengan menggunakan rangkaian neural ini pada data yang diindividukan, atur cara beliau boleh mengesan kanser payudara dengan tahap ketepatan 99.1%. Atur cara beliau digunakan di hospital untuk mendiagnosis pesakit.