Warwickshire College Group käyttää kansainvälisiä asiantuntijoita opetuksessa Google Apps for Educationin ja Classroomin avulla

Classroom-sovellus on mullistanut oppimisen: opiskelijat voivat opiskella paikasta riippumatta.

Paul Rabone, sähkörakentamisen ja rugbyn opettaja, Warwickshire College Group

Haaste

Kaksi vuotta sitten WCG:n opiskelijoilla oli pääsy Google Appsiin, mutta opettajilla oli käytössään vain Gmail. Vain alle 200 yli 15 500 opiskelijasta käytti Google Drivea, pääosin siksi, että opettajilla ei ollut pääsyä Google Appsiin eivätkä he kannustaneet opiskelijoita käyttämään sitä. “Meillä oli sovellusten Rolls-Royce, mutta opettajat eivät osanneet auttaa opiskelijoita Google Appsin käytössä eivätkä hyödyntää sen mahdollisuuksia”, sanoo Yousef Fouda, WCG:n teknologiajohtaja. Opettajat olivat tyytyväisiä Microsoft Officen ja Outlookin käyttöön, joten he eivät edes harkinneet järjestelmien vaihtamista. Fouda näki mahdollisuuden käyttää tekniikkaa tehokkaammin, jotta voitiin säästää opettajien aikaa ja tarjota opiskelijoille yhteistyötä korostava oppimiskokemus.

Ratkaisu

Foudan ei tarvinnut miettiä pitkään, miten hän voisi luoda tekniikkaa hyödyntävän ekosysteemin: hän otti Google Apps for Educationin käyttöön opettajia varten, toi Google Classroomin kaikille kampuksille ja jakoi Chromebookit kaikille opettajlle ja opiskelijoille. Koska opiskelijat käyttivät jo Google Apps for Educationia ja opettajat tunsivat Gmailin, ratkaisulla saavutettiin WCG:n tavoite ottaa käyttöön tekniikka, jonka avulla opiskelijat ja opettajat voivat pitää yhteyttä, työskennellä ja jakaa tietoa. Google Hangoutsin, Driven ja Google+:n käyttö sopii täysin näihin tavoitteisiin. Google Apps for Educationin käyttö kasvoi nopeasti ja luonnollisesti kaikilla kampuksilla. Fouda tarjosi Google Apps for Educationin noin 100 opettajalle, ja he innostivat 600 muuta opettajaa ottamaan tekniikan käyttöönsä. Nyt 4 000 opiskelijaa ja opettajaa käyttää Google Appsia aktiivisesti joka päivä. Määrä on kasvanut huimasti kahden vuoden takaisesta 200 opiskelijasta.