Paganel Primary Schoolissa Google Chromebookin ansiosta läppäre

Google Apps oli jo osoittautunut erittäin mukaansatempaavaksi ja yksinkertaiseksi oppimisvälineeksi. Koska sitä käytetään täysin verkon kautta, Chromebookit ovat sille täydellinen kumppani. Ne saadaan käyttövalmiuteen kymmenessä sekunnissa, kun vanhojen kannettaviemme kanssa siihen meni kymmenen minuuttia.

Steve Philip, vararehtori, Paganel School

Haaste

Yksi Paganelin keskeisistä painopistealueista on opettaa lapsille tiimityöskentelyä. Perinteisesti on ajateltu, että peruskoulussa on tärkeintä oppia itsenäiseen työskentelyyn, mutta ryhmätyötaitojen oppiminen valmistaa lapsia työelämään ja jatko-opintoihin, joissa paikasta riippumaton virtuaaliyhteistyö on yhä yleisempää. Opettajilla ja oppilailla oli jo käytössä Google Apps for Education, verkossa toimiva ilmainen viestintä- ja yhteistyöratkaisu, ja sen ominaisuudet, kuten Gmail, Google Talk, Google Kalenteri, Google Docs ja Google Sites. Jotta Google Appsista saataisiin kaikki irti, Paganel Schoolissa oli saatavilla kannettavia tietokoneita luokkaopetuksessa käytettäviksi. Niitä ei kuitenkaan käytetty kovin paljon, lähinnä koska niiden käyttöönotto oppitunnilla kesti niin kauan.

Ratkaisu

Steve oli kuullut amerikkalaiselta tuttavaltaan, että Google Chromebookeja käytetään kouluissa, ja päätti tutustua niiden tekniikkaan lähemmin. Chromebookit ovat kannettavia tietokoneita, joissa ei ole kiintolevyä. Mitään ei tallenneta koneen työpöydälle, vaan kaikkia järjestelmiä ja ohjelmia käytetään selaimen kautta, jolloin pilvessä oleviin tietoihin ja palveluihin pääsee muutamassa sekunnissa. Paganel School osti viime vuonna 32 Chromebookia ja antoi ne 10–11-vuotiaiden kuudennen luokan oppilaiden käyttöön. Oppilaat voivat käyttää niitä oppitunnin aikana aina tarvittaessa, ja niitä lainataan myös muiden luokkien käyttöön.