Kendriya Vidyalaya lisää oppilaiden osallistumista ja parantaa oppimistuloksia Chromebookien avulla

Oppilaat ovat kiinnostuneempia oppimisesta, kun heillä on erilaisia tapoja osallistua. Nyt he voivat oppia luokkahuoneen ulkopuolella Chromebookien avulla.

Meenakshi Kaushal, tietotekniikan opettaja, KV Janakpuri

Haaste

Delhin Janakpurissa sijaitseva Kendriya Vidyalayan (KV) oppilaitos halusi innostaa oppilaita nykyaikaisten teknologisten työkalujen avulla. Myös Bangaloressa sijaitseva KV Indian Institute of Science (IISc) halusi parantaa oppilaiden oppimistuloksia ja ottaa käyttöön uusia opetusmenetelmiä.

Ratkaisu

KV-koulut halusivat kokeilla, miten Googlen teknologian avulla voidaan luoda osallistumaan innostavia luokkahuoneita. Vuonna 2014 ne aloittivat vuoden kestävän kokeilun, jonka aikana ne ottivat käyttöön Chromebookeja ja Google Apps for Educationin. Kokeiluun osallistui 19 opettajaa ja 180 oppilasta 3., 5. ja 7. luokalta. Chromebookit olivat joustavia ja soveltuivat itsenäiseen käyttöön, toisin kuin koulun vanhat PC-koneet. Myöhemmin selvisi, että luokissa, joissa oli käytössä Chromebookit, oppilaiden osallistuminen lisääntyi 23 prosentilla ja monimutkaisten käsitteiden selittäminen onnistui 55 prosenttia useammin.