John Monash Science Schoolin kurssit toteutetaan virtuaalisesti Google Apps for Educationilla

”Tiesimme. että muissa kouluissa työskentelevien opettajien olisi helppoa käyttää Google Appsia ja että se mahdollistaisi myös reaaliaikaisen yhteistyön oppilaille, jotka ovat satojen kilometrien päässä toisistaan.”

Peter Corkill, rehtori, John Monash Science School

Haaste

John Monash Science School halusi tuoda edistyneen tason tiedeoppitunteja muidenkin koulujen käyttöön Emerging Sciences Victoria (ESV) -etäopetusprojektinsa kautta. Tämän toteuttamiseksi he tarvitsivat alustan virtuaalioppitunteja ja etäoppilaiden tukemista varten. Lisäksi projektiin osallistuvien opettajien käytössä oli erilaisia laitteita ja rajalliset resurssit.

Ratkaisu

ESV-virtuaalikoulun alustaksi valittiin Google Apps for Education, koska se täyttää useita tarpeita: oppilaat ja opettajat voivat käyttää ja jakaa oppimateriaaleja, kommunikoida keskenään ja tehdä yhteistyötä projekteissa millä tahansa laitteella, ilman lisäkustannuksia kouluille. Tällä hetkellä 156 lukion ensimmäisen luokan oppilasta 30 etäluokassa voivat opiskella aineita, joita heille ei normaalisti tarjottaisi, ja kiinnostua niihin liittyvästä työurasta.