Gowerton Schoolissa käytetään Google Apps for Educationia oppimisen uudistamiseen

ICT-luokassa aika kuluu usein opettamisen sijasta tekniikkaan. Chromebookit poistavat tämän ongelman – ne ovat vain yksi työkalu muiden joukossa. Tämä tarkoittaa sitä, että opettajat voivat keskittyä siihen, mitä he osaavat parhaiten, nimittäin opettamiseen.

Darren Long, Gowertonin ICT-opettaja ja -koordinaattori

Haaste

Vuonna 2006 Gowertonin ICT-opettaja ja -koordinaattori Darren Long pettyi siihen, miten kauan aikaa kului koulun senhetkisen sähköpostijärjestelmän ylläpitoon. ”Minun piti hankkia uusi käyttöoikeus Exchange-palvelimellemme enkä halunnut investoida uuteen palvelimeen ja käyttöoikeuksiin, joista vastaamiseen minulta olisi kulunut suunnattomasti aikaa. Luin artikkelin isännöidyistä järjestelmistä ja näin isännöidyn järjestelmän ratkaisuna vapauttaa aikaa arvokkaammille projekteille, kuten sille, miten muuttaa opetuskokemusta tekniikan avulla”, hän sanoo.

Ratkaisu

Tutustuttuaan käytettävissä oleviin isännöityjen järjestelmien vaihtoehtoihin Long päätti vaihtaa koulun senhetkisen Exchange-palvelimen Verkkotunnuksen Gmailiin (nykyisin Google Apps for Educationin osa), joka on Googlen pilvipalveluun perustuva sähköpostiratkaisu. Gmail teki vaikutuksen Gowertonin henkilökuntaan, ja siitä tuli pian korvaamaton. Long otti sitten Gmailin luottavaisin mielin käyttöön oppilaiden keskuudessa, ja oppilaat käyttivät sitä mielellään heti alusta alkaen. Google Apps for Educationin avulla Gowerton on myös onnistunut saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä. Se on säästänyt ainakin 30 000 puntaa käyttöoikeuksien ja palvelimien ylläpitokuluissa. Siksi Gowerton on voinut ostaa opettajille ja oppilaille tietokoneita, mukaan lukien 70 Chromebookia, joita käytetään sekä luokassa että luokan ulkopuolella.