Googlen 2014 Tiedemessujen kansainväliset finalistit etsivät ratkaisua nälänhätään bakteerien avulla

Olimme ällikällä lyötyjä, kun pääsimme 15 Google Science Fair -finalistin joukkoon. Kilpailu oli mahtava elämys ja vietimme ikimuistoisia hetkiä Googlen päämajassa Kalifornian Mountain View'ssa. Tapasimme muut finalistit, jotka olivat kotoisin eri puolilta maailmaa, ja heillä kaikilla oli oma tarinansa kerrottavana. Oli hienoa, kun saman katon alla oli niin paljon samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Sophie Healy-Thow, Emer Hickey ja Ciara Judge, vuoden 2014 Google Science Fair -pääpalkinnon voittajat

Haaste

What happens when Science and Humanitarianism collide? Hunger affects millions of people in the world and three young, Irish students were determined to make a difference. Sophie, Emer and Ciara joined forces with each other to research and test bacteria's effect on speeding up a seed's germination process. All in an effort to aid world hunger.

Ratkaisu

Google Apps for Educationin avulla oppilaat pystyivät tekemään yhteistyötä nopeasti ja analysoimaan materiaaleja hypoteesia varten. Suoritettuaan useita kokeita he havaitsivat, että bakteerit voivat olla merkittävä apu taistelussa nälänhätää vastaan. Tuloksiinsa luottavat tytöt aikovat jatkaa tutkimusta päämääränään köyhyyden vähentäminen ja ruokakriisin helpottaminen.