Opettaminen Chromebookien avulla on nyt tavallista Corlaer Collegessa.

Se oli todella helppokäyttöinen. Se käynnistyi nopeasti, eikä minun tarvinnut asentaa mitään vaan pystyin käyttämään sitä heti.

Rob de Groot, IT-ylläpitäjä, Corlaer College, Nijkerk

Haaste

”Koulussamme noudatetaan jatkuvan innovaation periaatetta”, sanoo Rob de Groot, joka on ollut koulun IT-ylläpitäjä vuodesta 1994. ”Käytämme opetuksessa teemoja. Se tarkoittaa, että oppiaineet ja oppimateriaalit ryhmitellään tiettyjen aiheiden ympärille. Meillä on perinteisten luokkahuoneiden lisäksi monia avoimia työtiloja. Aloitimme sähköisen oppimisympäristön käyttöönoton vuonna 2006 ja digitaalisen opetuksen potentiaalin arvioinnin vuoden 2012 alkupuolella. Monissa kouluissa käytettiin tabletteja, mutta emme pitäneet niitä parhaana mahdollisena ratkaisuna, koska niissä ei ole näppäimistöä. Päätimme odottaa hetken ja katsoa, mihin suuntaan markkinat kehittyvät, mutta sitten kuulimme, että oppikirjakustantamo tarjosi Chromebookeja koekäyttöön.”

Ratkaisu

Koulu tarttui tilaisuuteen epäröimättä, ja pian Rob sai ensimmäisen Chromebookin testattavaksi. ”Se oli todella helppokäyttöinen. Se käynnistyi nopeasti, eikä minun tarvinnut asentaa mitään vaan pystyin käyttämään sitä heti”, hän kertoi. Chromebook sai innostuneen vastaanoton opettajilta, ja koulu tilasi 85 kappaletta kokeilujaksoa varten, johon osallistui kolme luokkaa.