Coleg Cambria käyttää Chromebookia ja G Suiteia opettamisen ja oppimisen uudistamiseen

Chromebookit yksinkertaisesti toimivat. Ne ovat luotettavia, ja niillä G Suitein käyttö on helppoa ja nopeaa. Opiskelijat tekevät mielellään ryhmätöitä sekä oppituntien aikana että niiden ulkopuolella.

Mark Brandish, IT-palvelujen johtaja.

Haaste

Kun oppilaitos laajeni, tarvittiin myös enemmän tietokoneita. Tämän vuoksi IT-osasto joutui aikamoisen paineen alle. Mark Brandish, Coleg Cambrian IT-palvelujen johtaja, selittää: ”Tarvitsimme kovasti lisää tietokoneita, mutta emme halunneet kouluihin lisää atk-luokkia ja pöytätietokoneita. Atk-luokat eivät ole riittävän joustavia opetukseen, ja halusimme löytää liikkuvamman ratkaisun. Harkitsimme minikannettavia, mutta meitä epäilytti, ovatko ne hintansa arvoisia.” - Mark Brandish, IT-palvelujen johtaja.

Ratkaisu

Brandish uskoi, että vastaus oli Google Chromebook: kannettava tietokone, jolla opiskelijat voivat opiskella missä ja milloin tahansa. Niiden avulla tietotekniikka saadaan opiskelijoiden käyttöön nopeasti, edullisesti ja helposti. Niihin yhdistettiin vielä G Suite, Googlen yhteiskäyttö- ja viestintäratkaisu. ”Tiimini ei ollut varma tästä ratkaisusta, mutta minä näin sen potentiaalin. Opiskelijoilla oli aiemmin Microsoft Live@edu -tilit, joita he käyttivät lähinnä tallennustilana. Kaikilla opettajilla oli Microsoft Exchange -tilit. Tiesin, että jos alkaisimme käyttää G Suiteia, he huomaisivat, mitä hyötyä on yhteistyön tekemisestä”, hän kommentoi. Syyskuussa 2011 Brandish osti 30 Chromebookia.