Brittany Wenger kirjoitti algoritmin, jonka avulla rintasyöpä voidaan havaita helpommin

Palkinnot eivät määrittele minua, vaan ne vahvistavat tieteellistä tutkimustani. Tutkimukseni muuttuu vuosittain aiempaa mutkikkaammaksi ja sen mahdollisuudet vaikuttaa positiivisesti ihmiskuntaan kasvavat.

Brittany Wenger, opiskelija, Duke University

Haaste

Lääkärit pyrkivät antamaan yhdenmukaista ja luotettavaa hoitoa potilailleen. Koska Brittany Wengerillä on henkilökohtaisia kokemuksia syövästä ja hän haluaa parantaa omaa elämäänsä, hän päätti hyödyntää lahjojaan tutkijana ja luoda uskomattoman, lähes todellisen, verkon rintasyöpänsä diagnosoimiseen.

Ratkaisu

Hyödyntämällä pilvipalveluja Brittany loi uskomattoman verkon, joka havaitsee syövän tarkasti. Hänen Googlen tieteen ja tekniikan näyttelyyn valmistelemansa kilpailutyönsä matki tekoaivoja, jotka periaatteessa opettivat pilviverkolle, miten voidaan havaita kuvioita, jotka ovat liian monimutkaisia ihmisen havaita. Soveltamalla näitä keinotekoisia hermoverkkoja yksilöityihin tietoihin hänen ohjelmansa havaitsee rintasyövän 99,1 prosentin tarkkuudella. Hänen ohjelmaansa käytetään potilaiden diagnosoimiseen sairaaloissa.