Finalisterne i Google Science Fair 2014 Global bekæmper sult i verden med bakterier

Vi fik virkelig et chok, da vi gik videre som en af de 15 finalister i Google Science Fair. Konkurrencen var en fantastisk oplevelse – og vi fik så mange gode oplevelser, mens vi opholdt os i Googles hovedkvarter i Mountain View i Californien. Vi mødte andre finalister fra hele verden, der hver især havde en ny historie at fortælle. Det var spændende at have så mange mennesker med fælles interesser samlet på ét sted!

Sophie Healy-Thow, Emer Hickey and Ciara Judge, vindere af hovedpræmien til Google Science Fair 2014

Udfordring

What happens when Science and Humanitarianism collide? Hunger affects millions of people in the world and three young, Irish students were determined to make a difference. Sophie, Emer and Ciara joined forces with each other to research and test bacteria's effect on speeding up a seed's germination process. All in an effort to aid world hunger.

Løsning

Ved hjælp af Google Apps for Education kunne de studerende hurtigt komme i gang med at samarbejde og analysere data, så de kunne afprøve deres hypotese. Efter en masse tests viste deres resultater, at der var et virkelig stort potentiale for, at bakterier kan være med til at bekæmpe sult. Pigerne har så stor tillid til deres resultater, at de har fortsat deres arbejde med at forsøge at reducere fattigdom og bidrage til at afhjælpe fødevarekrisen.