Undervisning med Chromebooks er nu standard på Corlaer College

Den var virkelig nem at bruge. Det tog kun et øjeblik at starte op, jeg behøvede ikke at installere noget, og jeg kunne begynde at bruge den med det samme.

Rob de Groot, it-chef på Corlaer College Nijkerk

Udfordring

"Vi har en politik om vedvarende innovation", siger Rob de Groot, der har været skolens it-chef siden 1994. "Vi bruger temaundervisning, hvor fag og undervisningsmaterialer samles omkring specifikke emner, og vi har mange arbejdszoner i åbent plan sideløbende med traditionelle klasseværelser. Vi startede med at indføre et elektronisk undervisningsmiljø i 2006, og vi begyndte at undersøge potentialet i digital undervisning i starten af 2012. Mange skoler brugte tablets, men de har ikke tastaturer, og vi mente, at det ikke var ideelt til formålet. Vi besluttede os for at se tiden an og holde øje med markedet, men så hørte vi, at en udgiver af skolebøger lavede pilotforsøg med Chromebooks".

Løsning

Skolen tøvede ikke, og Rob fik hurtigt leveret den første Chromebook, så han kunne teste den. "Den var virkelig nem at bruge. Det tog kun et øjeblik at starte op, jeg behøvede ikke at installere noget, og jeg kunne begynde at bruge den med det samme", sagde han. Lærerne tog imod Chromebook med begejstring, og skolen bestilte 85 til et forsøg med tre klasser.