Brittany Wenger har skrevet en algoritme, der gør det nemmere at opdage brystkræft.

Priser definerer mig ikke, men de validerer min videnskabelige forskning. Min forskning bliver stadigt mere kompleks år for år og har større potentiale for at have en positiv effekt på menneskeheden.

Brittany Wenger, studerende på Duke University

Udfordring

Læger stræber efter at give sammenhængende og pålidelig pleje til deres patienter. På grund af en personlig oplevelse med kræft og ønsket om at forbedre verden besluttede Brittany Wenger sig for at bruge sine evner som videnskabsmand og forsker til at skabe et utroligt, næsten levende netværk, der diagnosticerer brystkræft.

Løsning

Ved at bruge skyens mange muligheder skabte Brittany et utroligt netværk, der viste sig at kunne opdage kræft med stor nøjagtighed. Hendes bidrag til Google Science Fair lignede en kunstig hjerne, der i bund og grund lærte netværket i skyen, hvordan det registrerer mønstre, der er for komplekse til at blive genkendt af mennesker. Ved at anvende disse kunstige neurale netværk på individualiserede data kunne hendes program opdage brystkræft med 99,1 % nøjagtighed. Hendes program bruges på hospitaler til at diagnosticere patienter.