Gå til indhold

Leeds City College anvender Jamboard til give undervisere og studerende inspiration til at dele det, de har lært

Opfordrer til både selvstændigt arbejde og samarbejde

Steven Hope, der er Head of Independent Learning på Leeds City College, står i spidsen for en transformation af den måde, som universitetet underviser på. "For at bryde med den traditionelle form for undervisning oprettede vi uafhængige læringszoner, hvor de studerende kan arbejde selvstændigt," forklarer han. I midten af 2019 har universitetet etableret 16 uafhængige læringszoner, og der oprettes hvert år nye på deres campusser.

De studerende på Leeds City College brugte allerede Google Workspace og Chromebooks i forbindelse med selvstændigt arbejde og gruppeprojekter. Hope ville opfordre flere elever til at tage ansvar for egen læring og samarbejde på disse zoner og i undervisningslokalerne.

"I løbet af de seneste par år har vi set, hvor værdifuld denne tilgang er,” siger Hope. "Vi vil gerne hjælpe underviserne med at give de studerende mulighed for at bestemme over deres egen læring."

For at få endnu mere undervisning, der ledes af de studerende, på universitet, satte Hope sig for at finde værktøjer, der gjorde det lettere for de studerende og underviserne at samarbejde. "Der kan siges meget om, hvordan digitale værktøjer har ændret de færdigheder, der skal til for at danne grobund for læring," siger han. "Vi har fire grundpiller – kreativitet, kritisk tænkning, kommunikation og samarbejde. Og da kuratering af indhold nu er blevet så stor en del af det, de studerende skal kunne, anser jeg det som den femte grundpille. Det er vores job at give de studerende de værktøjer, de skal bruge for at kuratere indhold."

"Med værktøjer som Jamboard, der fremmer kreativiteten og kurateringen af indhold, har alle eleverne mulighed for at finde svar og fremlægge dem, ligesom underviserne gør. På denne måde bliver alle eleverne hørt, uanset hvilket niveau de er på."

Steven Hope, Head of Independent Learning, Leeds City College

Anvender Jamboard til at skabe læringszoner

Hope blev introduceret til det interaktive og digitale whiteboard Jamboard i forbindelse med et Google Next-arrangement, og tænkte, at det kunne hjælpe med at forbedre samarbejdet og organiseringen af indhold for studerende og undervisere. "Jamboard er så intuitivt, at det kun tog mig en enkelt eftermiddag at lære, hvordan det fungerer," fortæller Hope. "Når det var så nemt for mig at lære, tænkte jeg, at det også ville være nemt for resten af personalet."

Han testede Jamboard i en uge, og bad så mange som muligt om at prøve det. "Formålet var at få en idé om, hvordan vi kunne bruge Jamboard i undervisningen," siger Hope. Universitetet besluttede at anskaffe otte Jamboards til selvstændige læringszoner og forskellige læseplaner til matematik, sportsrelaterede fag og specialundervisning.

Jamboards har forbindelse til både Google Workspace og internettet, så undervisere og studerende kan føje billeder, klisternoter og dokumenter til de Jams, de opretter. En underviser i idræt kan f.eks. oprette et træningsprogram på et Jamboard og tilføje billeder af fodboldøvelser.

"Undervisere kan søge på internettet og tilføje indhold i realtid," siger Hope. "De studerende kan samarbejde om et Jam i realtid på samme måde, som de gør med et Google-dokument, og organisere indhold fra internettet eller Google Drev. Det er en ny måde at præsentere viden på." Når underviserne har gemt deres Jams, kan studerende få adgang til dem ved bare at logge ind på Google Workspace.

En bred vifte af fordele i undervisningen

Opfordrer de studerende til at tage ansvar for egen læring

Da Jamboards blev introduceret i universitets uafhængige læringszoner, fangede disse nye enheder straks de studerendes opmærksomhed.

"Vi har medundervisere og tutorer, som hjælper de studerende med alt det tekniske,” siger Hope. "Men de studerende udviser en masse kreativitet på egen hånd. De behøver ikke ekstra hjælp."

Jams viser processen for problemløsning og kuratering af indhold, så de studerende får en dybere forståelse for det, de lærer. "I matematik og andre fag handler det ikke bare om det endelige resultat," siger Hope. "Det handler også om at vise, hvordan man nåede frem til det."

Når de studerende opretter et Jam eller åbner et Jam, som en underviser har oprettet, kan de gennemgå og samarbejde om de pågældende Jams på nettet eller på en Chromebook eller en smartphone, der har adgang til Google Workspace. Denne adgang er nyttig for de studerende, der er nødt til at gå glip af undervisning på grund af andre pligter. Mange af dem tager sig af familiemedlemmer eller har et arbejde ved siden af studiet. "Dette kan være forskellen på at bestå og ikke bestå."

Giver inspiration til kreativitet og samarbejde

Universitets undervisere har været glade for introduktionen af Jamboard, bl.a. fordi de kan oprette Jams uden at skulle lære en masse nyt. "Underviserne elsker at lære nye måder at undervise på, men det er begrænset, hvor meget tid de kan sætte af til det," siger han. "Med de intuitive Jamboards får kreativiteten frit spil. Jeg fortæller underviserne, at de kan bruge Jamboard til at tænke i nye baner og gøre det umulige muligt."

Underviserne finder YouTube-videoer fra andre undervisere, der også bruger Jamboards til at skabe et mere levende undervisningsmiljø. "Vi har fået det, som jeg kalder skadeeffekten, hvor alle stjæler hinandens idéer," siger han. "Det er fantastisk at se."

Jamboard har også inspireret de studerende til at fremlægge, hvad de har fundet. På et hold, der beskæftiger sig med sundhed og socialpleje, hentede en studerende onlinebilleder til et Jam og tilføjede ikoner og symboler som f.eks. stjerner og krydser for at fremhæve det, hun havde fundet. "Det var supersmart og pustede virkelig liv i projektet,” siger Hope.

Lærer de studerende at fokusere på problemløsningsprocessen

"Det, som jeg bedst kan lide ved at bruge Jamboard med Google Workspace, er, at værktøjerne glider i baggrunden, så vi kan fokusere på pædagogiske tilgange og de studerendes resultater," siger Hope. Dette er især tilfældet, når undervisere og studerende arbejder sammen om problemløsning: Teknologien forbedrer undervisningsmiljøet i stedet for at være en forhindring.

På et matematikhold skrev underviseren et svar – ikke et spørgsmål – på Jamboardet, og bad de studerende om at finde ud af, hvilket matematisk problem der førte til svaret. De studerende bidrog til Jammet ved hjælp af deres Chromebooks, hvorefter underviseren viste nogle af disse svar på Jamboardet og spurgte de studerende om, hvordan de havde fundet frem til deres svar.

"De havde alle forskellige metoder," siger han. "Og underviserne kunne bidrage med assistance til de studerende, der havde brug for hjælp til at løse problemet. Det var en simpel opgave, men den betød meget for de studerende."

Hope mener, at Jamboard er et nyttigt værktøj, som kan give de studerende ressourcerne til at dele den måde, de lærer på, og ikke kun det, de lærer. "Med værktøjer som Jamboard, der fremmer kreativiteten og indholdskuratering, har alle de studerende mulighed for at finde svar og fremlægge dem, som underviserne gør det,” siger han. "På denne måde bliver alle de studerende hørt, uanset hvilket niveau de er på."

Det havde de som målsætning

  • Hjælpe undervisere og studerende med kuratering af indhold
  • Skabe et undervisningsmiljø, hvor de studerende tager styringen
  • Give underviserne og de studerende værktøjer, som kan fremme kreativiteten

Det gjorde de

  • Introducerede Jamboards i undervisningslokaler og uafhængige læringszoner
  • Gemte Jams til de studerende, så de har adgang til dem hvor som helst og når som helst på mobilenheder

Det opnåede de

  • Vejledte de studerende i processen for problemløsning
  • Føjede indhold fra Google Drev og nettet til præsentationer
  • Gav de studerende inspiration til at dele deres projekter med holdkammeraterne

Tilmeld dig her for at få opdateringer, indsigt, ressourcer og meget mere.